Ο άνθρωπος που έδωσε 'σάρκα και οστά' στο ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ.

Written by
Rate this item
(4 votes)

 

Σήμερα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τον 'νονό΄ της εταιρίας ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ. Ο Μιχάλης Χαριτόπουλος managing director της εταιρίας fiftyeggz είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την εταιρική μας ταυτότητα κι ένα πολύ ανταγωνιστικό logo στον κλάδο των μελισσοκομικών προιόντων, που έχει γίνει αναγνωρίσιμο τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μας μιλάει για το πόσο σημαντική είναι η δημιουργία μίας εταιρικής ταυτότητας για ένα προιόν και πόσο το κάνει να ξεχωρίζει στο ράφι αλλά και στα μάτια των καταναλωτών. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα έχει κάνει για εμάς και του οφείλουμε το τελευταίο χρυσό βραβείο που κατέκτησε φέτος η εταιρία μας στα 'Greek export awards' στην κατηγορία 'Top Export Packaging' ! 

Η καταχώρηση ενός εταιρικού λογότυπου μετά τον σχεδιασμό του πρέπει να γίνεται άμεσα;

- Ναι, η καταχώρηση ενός λογοτύπου πρέπει όντως να γίνεται άμεσα μετά τον σχεδιασμό του και ιδανικά να είναι παγκόσμια ώστε να αποφεύγεται η αντιγραφή. Δεν είναι ηθικό εταιρείες να «ξεπατικώνουν»- ως έναν βαθμό- εταιρικά σήματα άλλων επιχειρήσεων καθώς αυτό μειώνει το μέγεθος της διαφοροποίησης και της μοναδικότητας. Οι εταιρείες πρέπει να αποζητούν την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα από τις διαφημιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε, στο πλαίσιο συνεργασίας με τους πελάτες σας, ώστε να επιτυγχάνετε την ικανοποίηση των αναγκών τους;

- Πρωταρχικό ρόλο στην έναρξη κάθε project παίζει το brief από τον πελάτη προς εμάς που είμαστε η διαφημιστική του. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες όπως το ποιος είναι ο εμπορικός στόχος της εταιρείας, π.χ. διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού, ποιο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του προϊόντος και ποια η αποστολή του προς το κοινό-στόχος ώστε εμείς να μπορέσουμε να τα «μεταμορφώσουμε» σε επικοινωνία είτε υπό τη μορφή εταιρικής ταυτότητας είτε υπό τη μορφή καμπάνιας. Στη Fiftyeggz, δουλεύουμε με ένα ερωτηματολόγιο το οποίο στέλνουμε στον πελάτη βάσει του προφίλ του. Έπειτα μελετάμε τις απαντήσεις, τις συνδυάζουμε με χρήσιμα insights που έχουμε από έρευνες αγοράς και analytics και ξεκινάμε να εργαζόμαστε πάνω στο project. To αποτέλεσμα θέλουμε να είναι εύστοχο εμπορικά, να αρέσει στον πελάτη αλλά και σε εμάς.

Πώς η γραφιστική έρχεται να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες για αποδοτικά δημιουργικά;

- H γραφιστική θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει μόδες. Μόδες σε ύφος, σε γραμματοσειρές και σε effects. Για παράδειγμα, ένα λογότυπο που μπορεί μερικά χρόνια πριν να ήταν trendy, τώρα να θεωρείται outdated. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η γραφιστική έρχεται να καλύψει την ανάγκη για ανανέωση είτε μέσω του redesign δηλαδή της αλλαγής του δημιουργικού, κρατώντας όμως σταθερό το γενικό look & feel είτε μέσω του rebranding το οποίο περιλαμβάνει μεγαλύτερες αλλαγές στην εικόνα και στα χαρακτηριστικά του δημιουργικού. 

Αντίγραφο του Photos 1 min

Πώς ένα προϊόν μπορεί να διαφοροποιηθεί επάνω στο ράφι; Τι συμβουλή θα δίνατε στους επιχειρηματίες που εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό;

- Στο ράφι, η συσκευασία σε συνδυασμό με το brand name αποτελούν το Α & το Ω. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευασίας ώστε να διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος. Το χρώμα και το σχήμα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ένα tip εδώ είναι οι επιχειρηματίες να στέλνουν στη διαφημιστική μια αντιπροσωπευτική εικόνα ραφιού από έναν λιανέμπορο όπου θα τοποθετηθεί το προϊόν ώστε το δημιουργικό που θα φτιαχτεί να είναι ελκυστικό και να ξεχωρίζει. Μια καλή ιδέα είναι η διαφημιστική να κάνει ένα mock up που να περιλαμβάνει και τη συσκευασία του πελάτη πάνω στο ράφι ώστε ο επιχειρηματίας να έχει ρεαλιστική αντίληψη του πώς θα φαίνεται.

14 min

Πώς νιώθετε για τη συνεργασία και την έλευση του βραβείου για το Χρυσόμελο;

Σαν εταιρία έχουμε «βαπτίσει» και δημιουργήσει δεκάδες brand που διαπρέπουν σε πολλούς κλάδους. Το Χρυσόμελο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας, όχι μόνο για τη δυναμική του αλλά και για την ιστορία του. Θυμόμαστε ακόμη 2 νέους, τον Γιάννη και τη Χρύσα, με ζωηρό βλέμμα και αστείρευτη ενέργεια, γεμάτους απορίες, διάθεση για γνώση και νέες ιδέες. Ταιριάξαμε αμέσως. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που μας ακούν και μας εμπιστεύονται. Έτσι δημιουργούνται τα μεγάλα brand.
Το βραβείο για τη συσκευασία του χρυσού μελιού, δεν θα μπορούσε να μην είναι χρυσό (!), μια μοναδική συσκευασία που πληροί όλες τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις. Σε συνδυασμό με το σήμα-λογότυπο δημιουργήσαμε μια συσκευασία που ξεχωρίζει στο ράφι και είναι απίθανο να μην τη θυμηθείς όταν την ξαναδείς.
Η βράβευση μας έδωσε απίστευτη χαρά και πιστεύουμε ότι αποτελεί δικαίωση για τη συνεργασία, τη δουλεία μας αλλά και για την εμπιστοσύνη σας.
Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία.
15 min
Μιχάλης Χαριτόπουλος / MANAGING DIRECTOR Fiftyeggz

 

The site uses cookies to enhance your browsing experience